Fraud Blocker

Tannimplantat

Tannimplantat som erstatter ødelagte eller tapte tenner

Nesten alle tenner vil være mulig å erstatte med implantat, og det er en gjennomprøvet behandlingsmetode. Behandlingen innebærer at man opererer en liten skrue av titan, inn i kjevebenet, og denne erstatter roten som mangler. Deretter vil det, ettersom hva tilfellet er, festes en krone eller en bro til denne skruen. I omtrent alle tilfeller vil resultatet se naturlig ut og du vil ha tenner av god kvalitet og lang varighet. Har du spørsmål om tannimplantat? Ta kontakt med oss.

Krav til pasienten

Det er mulig å erstatte nesten alle tapte tenner med implantat, men det er viktig at pasienten er frisk når behandlingen utføres. Pasienter med kroniske sykdommer under medisinsk behandling, kan også få utført tannimplantatbehandling. En frisk munnhule hvor tannkjøttproblemer, kariesangrep og andre infeksjoner er under kontroll, er viktig for et stabilt og godt langtidsresultat. Røyking frarådes i samband med tannimplantatbehandling, da det er større fare for komplikasjoner. Er pasienten eldre, er dette ingen hindring for å få tannimplantater. Gjerne ta kontakt med oss dersom du har spørsmål.

Venting kan gjøre mer skade

Tap av en eller flere tenner gjør at benet der tannen satt, ikke stimuleres til ny benvekst. Dette fører til at benet løses sakte opp. Om du venter lenge med å kontakte oss og sette inn et implantat, kan det være større risiko for at det ikke er nok ben å feste implantatet i. Setter vi inn et nytt implantat, vil benet selv stimuleres og starte benvekst igjen. Kontakt oss nå, for å bestille konsultasjon.

Er det smertefullt?

Inngrepet foregår med lokalbedøvelse og er helt smertefritt. I løpet av det neste døgnet etter innsetting av implantat, kan noe hevelse og smerte forekomme, men dette vil kunne dempes med smertestillende og avkjøling med en ispose pakket inn i et håndkle.

Tiden etter behandlingen

Implantatbehandling i dag gir gode resultater over tid. For å hindre tap av implantater i tiden etter innsetting, vil røyking og alkohol være sterkt frarådet i en uke. Tennene skal pusses, og munnen må renses etter hver gang du har spist. Unngå meieriprodukter og sukker i en uke. Det anbefales også å spise myk mat de første dagene.

Pris på tannimplantatbehandling

Dette er en relativt kostbar behandling som du i de fleste tilfeller må betale selv. Trygdeetaten kan, i noen tilfeller, gi bidrag alt ettersom hva årsaken til tanntapet skyldes. Om du lurer på spørsmål rundt dette, kan du kontakte oss her.

Fremgangsmåte for tannimplantatbehandling

Steg 1:
Tannlegen din trekker tannen som skal erstattes og forbereder området hvor implantatet senere skal settes inn. Du får en midlertidig tann, mens du venter på at området skal bli klart for implantatet. Dette vil ta 3-6 måneder.

Steg 2:
Vår kirurg vil deretter sette inn tannimplantatet i samarbeid med tannlegen, som skal montere på implantatkronen. Stingene fjernes etter 7-14 dager. Implantatet skal gro i 3-6 måneder.

Steg 3:
Til slutt vil tannlegen din montere på en implantatkrone.

Vårt ønske er at du har god tannhelse, så ta kontakt med oss dersom du behøver behandling.

Bestill time hos oss i dag

Flåtestadveien 3

1415 Oppegård, Norge

66 80 35 29

Ring oss i dag!

Åpningstider

Man - fre: 09:00 - 17:00

Timebestilling

Bestill time