Fraud Blocker

Utskifting av fyllinger

Fyllinger spiller en viktig rolle i å reparere og styrke skadede eller hule tenner. Men over tid kan fyllinger slites ned, miste sin effektivitet, eller til og med utvikle problemer. Utskifting av fyllinger er en viktig tannpleietjeneste som sikrer at dine tenner fortsetter å være sterke, sunne og estetisk tiltalende.

Hvorfor er det nødvendig å skifte ut fyllinger?

Selv om fyllinger er konstruert for å være slitesterke, er de ikke varige for alltid. Flere faktorer kan føre til behovet for utskifting av fyllinger:

 1. Tidens gang: Over tid kan fyllinger brytes ned og slites, noe som kan føre til lekkasje eller svekket tannstøtte.
 2. Tannråte: Dersom det oppstår ny tannråte i nærheten av en eksisterende fylling, kan det føre til at fyllingen må byttes ut for å forhindre ytterligere skade.
 3. Brudd eller skade: En fylling kan knekke eller bli skadet som følge av traumer eller tyggebelastning, og dette kan kreve umiddelbar utskifting.
 4. Estetiske oppdateringer: Noen ganger ønsker pasienter å oppdatere gamle, synlige amalgamfyllinger med mer estetiske alternativer som komposittfyllinger.

Hvordan skifter man fyllinger?

Utskifting av fyllinger utføres av dyktige tannleger og innebærer flere trinn:

 1. Evaluering: Før utskiftingen, vil tannlegen utføre en nøye vurdering for å fastslå tilstanden til fyllingen og om det er behov for utskifting.
 2. Fjerning av eksisterende fylling: Eventuell gammel eller skadet fylling fjernes forsiktig, og området forberedes for en ny fylling.
 3. Valg av ny fylling: Pasienten og tannlegen kan sammen velge hvilket fyllingsmateriale som passer best for behovene og estetiske preferansene til pasienten. Dette kan inkludere kompositt, porselen eller andre alternativer.
 4. Plassering av ny fylling: Den nye fyllingen plasseres nøye i tannen, formes for å passe perfekt, og herdes for å sikre stabilitet og funksjonalitet.

Fordelene ved utskifting av fyllinger:

 • Styrket tannstruktur: Utskifting av fyllinger bidrar til å opprettholde tannens styrke og funksjon.
 • Forebygging av tannråte: Utskifting av fyllinger i tide kan bidra til å forhindre ytterligere tannråte og skade.
 • Estetiske fordeler: Moderne fyllingsmaterialer kan forbedre estetikken og gi et naturlig utseende.
 • Bedret tyggefunksjon: Utskifting av fyllinger bidrar til å gjenopprette normal tyggefunksjon.

Utskifting av fyllinger er en viktig del av å opprettholde god munnhelse og sørge for at dine tenner forblir sterke og funksjonelle. Vårt erfarne tannhelsepersonell er klare til å hjelpe deg med å ta vare på dine fyllinger og sikre at de fortsetter å tjene deg godt. Ta kontakt med oss i dag for en konsultasjon og vurdering av dine fyllinger!

Bestill time hos oss i dag

Flåtestadveien 3

1415 Oppegård, Norge

66 80 35 29

Ring oss i dag!

Åpningstider

Man - fre: 09:00 - 17:00

Timebestilling

Bestill time