Fraud Blocker

Fjerning av tannstein

Tannstein, også kjent som tannskalering, er en vanlig utfordring som kan påvirke både munnhelse og smilets estetikk. Heldigvis er fjerning av tannstein en viktig tjeneste som gir deg muligheten til å gjenopprette tennenes naturlige glans og opprettholde en sunn munnhygiene.

Hva er tannstein?

Tannstein er en hard, gulaktig eller brunaktig avleiring som dannes når plakk, den klebrige bakteriefilmen som stadig utvikles på tennene våre, blir mineralisert. Over tid kan tannstein bygge seg opp, spesielt langs tannkjøttkanten og mellom tennene, og dette kan føre til flere problemer:

  1. Tannkjøttproblemer: Tannstein kan irritere tannkjøttet og forårsake betennelse, noe som kan føre til gingivitt eller mer alvorlige tannkjøttsykdommer.
  2. Dårlig ånde: Tannstein gir et ideelt miljø for bakterier å trives, og dette kan føre til dårlig ånde.
  3. Misfarging: Tannstein kan også misfarge tennene og gi dem et gulaktig eller brunt utseende, noe som kan påvirke smilets estetikk.

Fjerning av tannstein - Hvordan fungerer det?

Fjerning av tannstein er en grundig og skånsom prosedyre som utføres av tannleger eller tannpleiere. Her er hva du kan forvente:

  1. Undersøkelse: Før tannstein fjernes, vil tannlegen utføre en grundig undersøkelse av munnen din for å vurdere omfanget av tannsteinoppbyggingen og eventuelle andre tannhelseproblemer.
  2. Tannskalering: Deretter bruker tannlegen spesialverktøy for å skrape forsiktig bort tannsteinen fra tannoverflaten og langs tannkjøttkanten. Denne prosessen er smertefri, men noen pasienter kan oppleve litt ubehag.
  3. Polering: Etter at tannsteinen er fjernet, blir tennene polert for å glatte overflaten og fjerne eventuelle resterende flekker og plakk.
  4. Råd og forebygging: Tannlegen vil gi råd om munnhygienepraksis og hjelpe deg med å utvikle en plan for å forebygge fremtidig tannsteinoppbygging.

Fjerning av tannstein er en viktig del av vedlikeholdet av god munnhelse og et strålende smil. Den ikke bare forbedrer tannenes estetikk, men bidrar også til å forhindre tannkjøttsykdommer og andre tannproblemer. Ikke vent på å ta vare på smil og tannhelsen din - kontakt din lokale tannlege for en tannsteinfjerning i dag og gjenopprett din tanners naturlige glans!

Bestill time hos oss i dag

Flåtestadveien 3

1415 Oppegård, Norge

66 80 35 29

Ring oss i dag!

Åpningstider

Man - fre: 09:00 - 17:00

Timebestilling

Bestill time