Fraud Blocker

Fjerning Av Visdomstenner

Visdomstenner, det siste settet av jeksler som typisk bryter gjennom i munnen i slutten av tenårene eller tidlig i tyveårene, kan noen ganger bli kilde til ubehag og smerter. Hos oss tilbyr vi tjenester knyttet til visdomstenner, enten det gjelder smertelindring, trekking eller kirurgisk fjerning.

Hvorfor vurdere behandling for visdomstenner hos oss?

 • Smertelindring: Betennelse eller hevelse i tannkjøttet rundt visdomstannen kan være svært smertefullt. Vi tilbyr kvelds- og lørdagsåpne tider samt søndagsbehandlinger etter avtale, slik at du kan få hjelp når du trenger det mest.
 • Behandling av ulike symptomer: Vi kan hjelpe deg med å takle en rekke visdomstannrelaterte problemer, inkludert betennelse i tannkjøttet, hull i visdoms- eller nabotannen, "lommer" mellom visdoms- og nabotannen som samler bakterier, plager for nabotannen, eller til og med utvikling av ufarlige cyster ved visdomstannen som kan påvirke tannstillingen.

Trekking av visdomstann - En smertefri løsning

Vanligvis er trekking av visdomstann en smertefri og rask prosedyre som utføres med nøye bedøvelse. Dersom du velger å fjerne en visdomstann, vil du ikke merke noe under behandlingen. Etter at bedøvelsen har avtatt, kan du oppleve moderate smerter som kan håndteres med vanlige smertestillende midler. Våre erfarne tannleger sørger for en trygg og skånsom prosess.

Hva du kan gjøre etter tanntrekkingen:

 • Unngå å skylle munnen eller spise de første to-tre timene etter inngrepet.
 • Oppretthold god munnhygiene for å unngå infeksjon.
 • Unngå intens fysisk aktivitet de første dagene for å unngå ekstra belastning på såret.
 • Ikke berør såret med tungen eller fingrene.
 • Spis etter hva som er komfortabelt for deg.
 • Ved hevelse, bruk is mot kinnet i 15-minutters intervaller.
 • Det kan være vanskelig å gape eller svelge de første dagene.
 • Om det skulle oppstå kraftig blødning, kan du bite på en steril bomullsdott eller gasbind.

Vi anbefaler å unngå alkohol de første 24 timene og å slutte å røyke i helingsperioden.

Kirurgisk fjerning av visdomstenner

I noen tilfeller kan fjerning av visdomstenner være mer utfordrende, spesielt hvis de ikke har brutt helt gjennom tannkjøttet eller ligger i en vanskelig posisjon. Da kan kirurgisk fjerning være nødvendig. Vi kan veilede deg gjennom prosessen og informere deg om HELFOs dekning av deler av behandlingen.

Hva du kan gjøre etter kirurgisk fjerning:

 • Vent med mat, drikke og munnvask i de første tre timene.
 • Bruk vanlig smertestillende når bedøvelsen avtar og ubehaget begynner.
 • Isposer mot kinnet kan bidra til å redusere hevelse.

Hvis smertene vedvarer eller du opplever dunking i tannkjøttet ved det behandlede området, ber vi deg om å kontakte oss umiddelbart for å utelukke infeksjon og forhindre eventuelle komplikasjoner.

Uansett om du trenger hjelp med smertelindring, tanntrekking eller kirurgisk fjerning av visdomstenner, er vi her for å tilby profesjonell omsorg og veiledning. Ta kontakt med oss for å avtale en konsultasjon og få den hjelpen du trenger for dine visdomstennerelaterte problemer.

Bestill time hos oss i dag

Flåtestadveien 3

1415 Oppegård, Norge

66 80 35 29

Ring oss i dag!

Åpningstider

Man - fre: 09:00 - 17:00

Timebestilling

Bestill time