Fraud Blocker

Er ditt barn redd for tannlegen? Dette bør du gjøre

Er ditt barn redd for tannlegen? Dette bør du gjøre

Tannlegeskrekk er et vanlig problem hos barn, og kan føre til angst og unngåelse av tannlegebesøk. Noen barn er mer redd for tannlegen enn andre, basert på erfaringer og holdninger som utvikles i løpet av barndommen.

Heldigvis finnes det mange måter å hjelpe barn med å overvinne frykten, slik at de kan få tannbehandlingen de trenger. I denne artikkelen vil vi diskutere hva som kanskje gjør at ditt barn er redd for tannlegen, og hva du bør gjøre for å hjelpe.

Hvorfor er barn redd for tannlegen?

Det er flere grunner til at barn er redde for tannlegen. Noen av de vanligste inkluderer:

  1. Usikkerhet: De vet ikke hva de kan forvente, og opplever mangel på kontroll.
  2. Skremsel: De kan ha sett skrekkscenarioer i filmer og TV-serier som viser dem at tannleger borer seg inn i munnen til en person og trekker ut tenner.
  3. Smerte: Ofte forbinder barn også tannlegen med smerte, noe som kan være veldig skremmende for dem.

Slik får du barnet ditt til å overkomme tannlegeskrekken

Det første trinnet for å gjøre barnet ditt mer komfortabelt hos tannlegen er å ha en samtale med dem på forhånd. Det er viktig at de forstår hva som vil skje hos tannlegen og hvorfor de må dra dit. I tillegg er det en god idé å vise barnet hvordan legen vil bruke verktøy for å rense tennene og hva slags verktøy de skal bruke. På denne måten vil de være mer forberedt på sitt neste besøk.

Du bør også prøve å finne ut om det er noen spesifikk frykt som gjør at barnet ditt er redd for tannlegen, og ta tak i denne frykten. For eksempel, hvis barnet ditt er redd for nåler, kan du forsikre dem om at de nesten ikke vil kjenne stikket engang, og at sprøyten gjør at de ikke vil føle noen smerte mens tannlegen gjør jobben sin.

En annen måte du kan gjøre barnet ditt mer komfortabelt hos tannlegen er ved å bruke distraksjoner. Du kan ta med en favorittleke eller bok hjemmefra, eller tilby dem et klistremerke som et insentiv for å holde seg rolig under avtalen.

Til slutt er det svært behjelpende for tannlegen om du forteller dem om barnet sin tannlegeskrekk på forhånd. Slik blir det enklere å vite hvordan man skal forholde seg til barnet, og hvor mye betryggelse det trenger.

Greverud Tannlegesenter er din tannlege i Oppegård, og har lang erfaring med behandling av pasienter med tannlegeskrekk. Ta kontakt med oss på 66 80 35 29 eller post@gtsenter.no hvis du ønsker å vite mer om hvordan vi kan hjelpe hvis ditt barn er redd for tannlegen.

Share:

Flåtestadveien 3

1415 Oppegård, Norge

66 80 35 29

Ring oss i dag!

Åpningstider

Man - fre: 09:00 - 17:00

Timebestilling

Bestill time